Wethouder 
Maud Hulshof
Portefeuillehouder Economie 
Regio Foodvalley

De regio barst van de innovatie!

Voorwoord

Regio Foodvalley innoveert. Afgelopen september zagen we dit bij de uitreiking van de Innovatieprijs Regio Foodvalley. Dit was hét moment om de innovatiemonitor
te lanceren. Een monitor waarbij verhalen over innovatie worden opgehaald. Verhalen die inspireren, zoals
Fabriek Fris dat oude lakens en tafelkleden verwerkt
tot kokskleding. Of verhalen die zijn geland van over
de hele wereld in onze regio, zoals het Plantion heeft gedaan.

Onderzoekers van de Christelijke Hogeschool Ede en Berenschot Klimaattalent hebben verschillende ondernemers gesproken om deze verhalen op te halen. Deze inspireren niet alleen, maar hier leren we ook van. Door te kijken naar de regio als innovatie-ecosysteem
kan de Regio Foodvalley zien waar ondernemers
worden ondersteund in hun innovatiereis en waar het ecosysteem kan worden verbeterd om ondernemers
in hun kracht te zetten. Dit doen de onderzoekers
door ondernemers te interviewen en via meetups met grotere groepen in gesprek te gaan.

Het resultaat ziet u voor u, geen droog rapport maar
een magazine met inspirerende verhalen. In deze editie leest u over de adviseurs van Welisa die Salesforce als instrument inzetten om strategische doelen en ambities
van klanten helpen te realiseren en Fabriek Fris dat statushouders door middel van het bedrijf helpt te integreren. Ook komen de acht lessen voor de Regio Foodvalley aan bod die zijn opgehaald bij de meetup over circulaire innovatie in de bouw. En worden de innovaties van het grote Plantion maar ook de startup UmaMeats belicht.

Kortom, dit magazine en de regio barst van de innovatie!

Veel leesplezier.

Wethouder Maud Hulshof
Portefeuillehouder Economie 
Regio Foodvalley

Regio Foodvalley innoveert. Afgelopen september zagen we dit bij de uitreiking van de Innovatieprijs Regio Foodvalley. Dit was hét moment om de innovatiemonitor
te lanceren. Een monitor waarbij verhalen over innovatie worden opgehaald. Verhalen die inspireren, zoals Fabriek Fris dat oude lakens en tafelkleden verwerkt tot kokskleding. Of verhalen die zijn geland van over
de hele wereld in onze regio, zoals het Plantion heeft gedaan.

Onderzoekers van de Christelijke Hogeschool Ede en Berenschot Klimaattalent hebben verschillende ondernemers gesproken om deze verhalen op te halen. Deze inspireren niet alleen, maar hier leren we ook van. Door te kijken naar de regio als innovatie-ecosysteem kan de Regio Foodvalley zien waar ondernemers
worden ondersteund in hun innovatiereis en waar het ecosysteem kan worden verbeterd om ondernemers in hun kracht te zetten. Dit doen de onderzoekers door ondernemers te interviewen en via meetups met grotere groepen in gesprek te gaan.

Het resultaat ziet u voor u, geen droog rapport maar een magazine met inspirerende verhalen. In deze editie leest u over de adviseurs van Welisa die Salesforce als instrument inzetten om strategische doelen en ambities van klanten helpen te realiseren en Fabriek Fris dat statushouders door middel van het bedrijf helpt te integreren. Ook komen de acht lessen voor de Regio Foodvalley aan bod die zijn opgehaald bij de meetup over circulaire innovatie in de bouw. En worden de innovaties van het grote Plantion maar ook de startup UmaMeats belicht.

Kortom, dit magazine en de regio barst van de innovatie!

Veel leesplezier.

De regio barst van de innovatie!

Voorwoord

Online magazines Regio Foodvalley

Op deze pagina vindt u online magazines van Regio Foodvalley. In deze magazines worden projecten en initiatieven van Regio Foodvalley uitgelicht.
Volledig scherm